Sommer STArter+ tolókapu nyitó szett, max. 400 kg, 8m

Cikkszám: 3551V017
8 méteres kapuszélességig és 400 kg kaputömegig.
170.000 Ft (133.858 Ft + ÁFA)
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Sommer STArter+ tolókapu nyitó szett, max. 400 kg, 8m
170.000 Ft (133.858 Ft + ÁFA)

Leírás és Paraméterek

 • 8 méteres kapuszélességig és 400 kg kaputömegig.
 • max. sebesség 240 mm/s; Üzemhányad: S3 30%
 • mágneses nyitás- és zárás oldali végálláskapcsolókkal
 • 24V-os egyenáramú hajtómű, lassítással és akadályérzékeléssel
 • automata záródás és részleges nyitás funkció - Figyelem! Részleges nyitás esetén a hajtómű nem lassít.
 • áramszünet esetén kulcsos kioldási lehetőség
 • 2 db. négygombos Pearl (4018V000) távirányítóval
 • 1 pár 180 fokban elfordítható fénysorompóval (7029V000)
 • 4 db. 1 méteres extra erős fogasléccel (5829) - 20mm széles fogazás, 6 db. rögzítő fül / m., 10x10mm keresztmetszetű acél merevítéssel
 • 112 programhelyes beépített kétcsatornás rádióvevővel

​​Ami nálunk a termékhez tartozik:

 • ha ránk bízza hajtóműve beépítését a Sommer anyavállalat 5 év alkatrész garanciáján belül 2 év teljes körű garanciát is vállalunk!
 • egyszeri ingyenes vezérlés programozással - STArter hajtóműkenél kifejezetten ajánlott (ha a gyári beállítások nem megfelelőek) - részletek itt
 • a hajtómű szett tartalma szabadon variálható, kérje ajánlatunkat e-mail-ben vagy tanácsadásért forduljon hozzánk bizalommal a fenti telefonszámon.
 • megvásárolható extra garancia - részletek itt
 • műszaki segítség nyújtás

A termék beépítéséhez szükséges alkatrész a fogasléc, amelynek mennyisége az Ön kapujának méretétől függ.

 

Meghajtásaink mágneses (reed-relés) nyitás és zárás oldali végállás kapcsolókkal vannak ellátva - indulásnál és megállásnál gyorsít és lassít, nem rángatja a kapuszerkezetet, finoman zár, csattanás nélkül. Ez alól kivétel a fenti hajtómű, ami csak teljes nyitás és zárásnál lassít. Amennyiben használat során rendszeresen megállítja a kaput, vagy részleges nyitás funkciót használ, számítani kell a kaput azonnal megállító, megrántó motor reagálásra. Amennyiben ez a komfortvesztés zavarja, vagy a kapu fémszerkezete igényelné a finoman mozduló kaput, javasoljuk a RUNner hajtómű megvásárlását még kisebb kapuk esetén is.

Beállítható személybejáró funkció is, mely során a kapu csak bizonyos távolságra nyílik ki. A nyitás távolság tetszőlegesen beállítható. Ez esetben a távirányítón egy másik gomb tölti be a funkció kapcsolását.

Akadályérzékelés: ha akadályt észlel, azonnal megáll, vagy visszanyit (programozható).

Beállítható, hogy a kapu egy adott idő (programozható) elteltével automatikusan bezárjon (automata záródás), ez esetben minimum 1 pár fénysorompó és/vagy élvédelem alkalmazását javasoljuk.

Áramszünet esetén kulcsos kioldási lehetőség áll rendelkezésre, mellyel kireteszelhető és kézzel mozgatható. Tolókapu meghajtásaink estén a hajtómű többnyire pillér mögött vagy takarásban van. A kapu tervezésekor vegyük figyelembe, hogy a kireteszelési lehetőség csak belülről férhető hozzá a hajtómű házon, így biztosítanunk kell, hogy áramszünet esetén egy másik kapun be tudjunk jutni. Ha kiskapu nem áll rendelkezésre, akkor javasoljuk a RUNner hajtómű megvásárlását, melyhez akkumlátor csomag illeszthető, így kiküszöbölhető a kellemetlenség áramszünet esetén.

24V egyenáramú motor rendkívül strapabíró, halk és nagy nyitás számot tesz lehetővé problémamentesen. A toroid trafó takarékos és rendkívül hosszú az élettartama is. 

A 868,8 Mhz rádiós jelátvitel nagy hatótávolságot biztosít és megbízható kapcsolatot teremt a jeladó és hajtómű között. A 96 bites kódolású technika (SOMloq) eredményképp a kód biztonságos, lophatatlan. Ezért szoktuk előszeretettel alkalmazni akár riasztók ki- és bekapcsolására is. A távirányítókon minden gomb saját kóddal rendelkezik. A hajtóműhöz csomagolt Pearl távirányítók SOMloq2-es 868,95 Mhz, 128 bit kódolású hajtóműveket is képesek kezelni, azonban felismerve a fenti hajtóművet, csak SOMloq módban működik.

Magyarországon egyedülálló módon a SOMMER-nél robbantott ábráról minden alkatrész után rendelhető. Márka képviseleteink azonnal kiszolgálják a vevőket, raktárkészlet hiány estén napokon belül biztosítjuk az alkatrészt.

Csatolt dokumentumok

Youtube videók